+31 35 543 1000 info@kza.nl

De KZA Badeend

Het verhaal…

Waarom kom je toch altijd weer die roze badeend tegen bij KZA? 

Wellicht heb je wel eens gehoord van het Rubber Duck Debugging Concept. Het Rubber Duck Debugging Concept wordt door developers gebruikt om uitdagingen en problemen op te lossen. Bij het ontwikkelen van software lopen developers wel eens vast. Door de uitdaging hardop te beschrijven en voor te leggen aan de badeend komt de oplossing vaak als vanzelf boven water drijven.

Het nadeel van de Rubber Duck is primair dat deze niet terugpraat. De Duck stelt geen verdiepende vragen, onderzoekt niet proactief problemen en/of uitdagingen en komt ook niet in actie om de oplossing daadwerkelijk te realiseren. Een KZA’er doet dit nadrukkelijk wel.

Want de QA Engineers en QA Enablers van KZA zijn de natuurlijke gesprekspartners van developers. Zij gaan ervoor om gezamenlijk (technische) uitdagingen op te lossen. En niet alleen met developers, óók met de business en andere stakeholders. De badeend in levende lijve, een professional die je actief helpt om kwaliteit te realiseren.

De tijd dat een testengineer op zoek ging naar bugs als functionaliteit is opgeleverd, is allang voorbij. Kwaliteit bouw je gezamenlijk en beïnvloed je in het hele proces, van code tot livegang!

Daarom staat de KZA badeend voor al bijna 3 decennia ontwikkeling in kwaliteit, testen, automatisering en QA!

Wil je meer lezen over het Rubber Duck Debugging Concept, kijk dan hier.

En voor nog meer Duck wetenswaardigheden:

Duck test – Wikipedia

Duck typing – Wikipedia

 

Maak kennis met KZA

Benieuwd hoe KZA uw organisatie toekomstbestendig kan maken? Neem dan contact op voor het maken van een afspraak. Wij komen graag bij u langs om samen uw wensen door te nemen.

Contact

KZA

T: +31 35 543 1000
E: info@kza.nl

ISO 27001 certificering

Disclaimer & Privacybeleid © 2024 KZA.nl