+31 35 543 1000 info@kza.nl

Volgens Beyonce zijn het de vrouwen die de wereld draaiende houden. Volgens mij zijn het de nerds.

Ik reken mezelf tot deze groep, hoewel er altijd baas boven baas is natuurlijk 😉 Ik vind het leuk om op zondagochtend een Ubuntu server in te richten. Ik krijg veel energie van het nadenken en discussiëren over (kwaliteits-)automatisering. De computer(s) die bij mij thuis staat heb ik zelf samengesteld en in elkaar gezet.

Ik heb geen technische specialisatie. Ik ben juist breed georiënteerd. Ik snap en begrijp veel technische zaken en kan deze vertalen naar de klant. Wat betekent het nou als een organisatie zijn kwaliteitsbewaking steeds meer gaat automatiseren? Ik kan schakelen tussen de nerds, de salesafdeling en de eindklanten.

Ik begrijp het technisch niet tot in het diepste detail, ik zie de big picture. Binnen KZA hebben we het over Business Attitude tegenover Technical Attitude. Beiden zijn enorm belangrijk voor de hedendaagse IT’er. Eén van de grootste veranderingen van de afgelopen jaren is de automatisering van kwaliteitsbewaking. Hierdoor zijn de verwachtingen van de tester veranderd. Testers komen er niet meer mee weg om puur op het functionele vlak te zitten. Er wordt meer verwacht!

Testers moeten de context van kwaliteit binnen de klant begrijpen.

Waar het op dit moment lijkt alsof testautomatisering overal het antwoord op is, is het (extra) belangrijk om zowel de big picture te zien als de techniek te begrijpen. Op die manier kun je zien waar je binnen een organisatie de meeste waarde kunt toevoegen. Soms is dat door te automatiseren, heel vaak is dat door eerst andere blokkades aan te pakken…!

Who run the world? Nerds! We moeten alleen het stereotype nog even aanpakken…

Groet,

Frank Lansink
06 2973 8445 / flansink@kza.nl

Extraatje:
De tekenvierdaagse is begonnen, erg leuk om te doen en ik kan de 4 korte filmpjes erg aanraden! Pssst het is gratis 😉