+31 35 543 1000 info@kza.nl

Zoals jullie weten ben ik iets meer dan twee maanden in dienst bij KZA. Tot nu toe bevalt het super goed. Een van de dingen die ik wekelijks doe is het schrijven van een blog. De ene keer schrijf ik over technische onderwerpen (vanuit my point of view), een volgende keer schrijf ik een persoonlijk verhaal of een blog over interne zaken. Het persoonlijke gedeelte is redelijk makkelijk zoals bijvoorbeeld de blog over hoe onze medewerkers het traineeship ervaren, schrijven over interne zaken zoals de stichting die we elk jaar steunen gaat ook easy. Maar dan, het technische gedeelte….

In de anderhalf jaar dat ik bij StarApple werkzaam ben geweest heb ik heel veel kandidaten gesproken. Zo sprak ik met functionele testers, technische testers, embedded testers maar ook met scrum masters en project managers. Dankzij al deze gesprekken heb ik veel geleerd over de IT en kan ik bijna zeggen dat ik zelf advies kan geven over wanneer je test automatisering moet gaan inzetten en wanneer (nog) niet. Een blog schrijven over bijvoorbeeld agile, daar draai ik mijn hand niet voor om. Maar toen ik laatst aan een aantal collega’s vroeg of zij een leuk onderwerp wisten voor mijn blog kreeg ik suggesties als: een CI/CD pipeline, artificial intelligence, DevOps en ga zo maar door. Aan A.I. heb ik me laatst gewaagd. Het duurde een aantal dagen voor dat ik echt begreep waar het over ging en ook de mensen uit mijn netwerk hebben hun steentje bij gedragen maar het is gelukt.

Al anderhalve week zit ik te bedenken waar ik deze week mijn blog over zal schrijven. Misschien moet ik dit soort vragen niet aan de kar-trekkers van onze gildes, omdat ik dan nogal complexe onderwerpen krijg toegeschoven. Maar goed, ik heb het dus wél gevraagd. de komende week ga ik mijzelf daarom eens flink verdiepen in de techniek zodat ik jullie volgende week een goed verhaal kan laten lezen.

Een beetje spannend, maar ook hier zal ik de vraag stellen. Wat vinden jullie leuk om te lezen? Heb je interesse in wat KZA allemaal doet? Ben je benieuwd met welke technische vraagstukken wij ons nu bezig houden? Laat het me weten in een reactie of berichtje zodat ik hopelijk ook wat minder hersenkrakers krijg!

Wist je dat KZA ook diverse kennissessies organiseert? Afgelopen dinsdag hadden we nog de sessie: ‘Beyond scrum’. Een zeer geslaagde avond waarvoor we zoveel aanmeldingen hadden we de mogelijkheid om aan te melden stop moesten zetten. Een groepsspel maakte de avond interactief en na afloop zorgden het bier en de bitterballen voor een mooie afsluiter. Nieuwsgierig? Binnenkort verschijnt er een video om je een impressie te geven.

De volgende sessie is ook al bekend, namelijk: ‘Crazy Data Science‘. Klinkt dit als iets wat je interessant lijkt of wil je meer informatie? Laat even een reactie achter, dan nemen we contact met je op. Als je alleen voor het bier en de bitterballen wilt komen nodigen we je graag uit voor een gezellige borrel!

Tot volgende week 🙂.