+31 35 543 1000 info@kza.nl

…en dat allemaal vanuit huis!

Afgelopen december ben ik samen met mijn medetrainee Rick bij KZA begonnen aan de masterclass tot testspecialist. Een vreemde tijd om te starten natuurlijk. Alles was, geheel volgens de corona maatregelen, online georganiseerd. Hoewel ik (eigenlijk nog steeds) bijna niemand in het echt heb ontmoet, voelde ik me vanaf het eerste moment erg welkom. Zo stond mijn business leader Marriet op dag twee als verrassing voor mijn deur en heb ik een volledig coronaproof kerstevent mogen meemaken!

Tijdens de masterclass hebben we de basis gelegd voor het testvak. Met geringe kennis heb ik in de eerste week ook meteen mijn eerste opdracht binnen gehaald! Ik werd direct na de masterclass ingezet en in het diepe gegooid bij PharmaPartners. Een bedrijf dat systemen ontwikkelt en beheert voor huisartsen en apothekers. In het begin vond ik dat heel spannend. Mijn allereerste opdracht als tester en alles was helaas nog steeds online. Zat ik dan in mijn eigen woonkamer achter mijn laptop. Ik werd daarnaast volledig ondergedompeld in de medische wereld. Naast mijn eerste aanraking met testen in de praktijk, heb ik hier uiteindelijk ook veel geleerd over bijvoorbeeld hartslagmetingen, polsritme en ICPC codes. En, wie wist dat huisartsen verslaafd zijn aan sneltoetsen en niet graag de muis gebruiken? Ik had geen idee.

Omdat ik bij PharmaPartners als tijdelijke vervanger van een andere KZA’er ben ingezet, wist ik dat er na anderhalve maand alweer een eind aan deze opdracht zou komen. Maar het MT van KZA zit niet stil, twee weken voordat mijn opdracht bij PharmaPartners was afgelopen, werd ik gebeld dat ik op intakegesprek mocht bij AgroVision. Een bedrijf dat software levert voor de agrarische sector. Na een fijn intakegesprek, kreeg ik te horen dat ik mijn tweede opdracht had binnengesleept! Omdat AgroVision wilde dat ik zo snel mogelijk bij hen begon, zat ik de laatste twee weken van januari om de dag bij PharmaPartners en AgroVision. De ene dag was ik gefocust op allerlei medische termen en handelingen, terwijl ik me de volgende dag volledig bezig hield met koeien, hun melkproductie en lactatiedagen.

Vooral als je bedenkt dat ik een achtergrond heb in Pedagogische Wetenschappen, vind ik het bijzonder hoe je bij KZA als “nieuweling”, in het testvak, maar dus ook inhoudelijk, de kans krijgt om je op deze manier te ontwikkelen als young professional. Het vertrouwen dat KZA je hierbij geeft vind ik ook heel mooi. Terwijl ik nog met knikkende knieën zat, waren alle KZA’ers er al van overtuigd dat het allemaal goed zou komen.

Ik heb de afgelopen tijd dus een hele hoop geleerd en gedaan, en dat waren alleen nog maar de eerste twee maanden… Dat belooft veel goeds voor de komende tijd! Voorlopig krijgen de koeien en hun melkproductie nog mijn volledige aandacht, maar wie weet welke bedrijven ik via KZA in de toekomst nog meer mag helpen!

Ben jij nieuwsgierig geworden? Ik vertel je graag meer!

Groeten, Michelle