+31 35 543 1000 info@kza.nl

Security

Alles is connected, maar hoe secure is dat?  “The Internet of Things”, een term die de laatste jaren steeds vaker voorkomt en goed weergeeft hoe onze samenleving aan het veranderen is op het gebied van connectiviteit. Denk maar eens wat utegenwoordig allemaal online kan en d.m.v. uw smartphone ook nog eens overal kan. Organisaties gaan hier in mee en steeds meer van uw systemen en applicaties zullen verbonden zijn met het internet. Dit brengt vele voordelen met zich mee zoals het offsite helpen van uw klanten, de mogelijk voor werknemers om flexibel thuis te werken, met een webshop een grote potentiële klantgroep aanboren en ga zo maar door.

Helaas brengt deze connectiviteit ook nieuwe risico’s met zich mee. Steeds vaker zijn er in het nieuws incidenten te vinden van organisaties die slachtoffer zijn geworden van hackers en malware, ransomware, gestolen accounts, enz. Met de eventuele met financiële, reputatie, juridische en/of operationele schade als gevolg. Dit is waar wij als KZA Security Service uw organisatie kunnen helpen. De experts van KZA Security kunnen de risico’s binnen uw applicatie of systeem in kaart brengen en u adviseren hoe deze weg kunt nemen.

De (CEH gecertificeerde) security experts kunnen u op verschillende manieren helpen als het gaat om het testen van uw organisatie op het gebied van security. De meest voor de hand liggend manier is testen van uw applicatie. Dit kunnen onze experts voor u bewerkstelligen d.m.v. een penetratietest (ook wel ‘pentest’ genoemd). Deze manier van security testen is een geautoriseerde poging om een beveiligingssysteem te omzeilen of te doorbreken. In de praktijk betekent dit dat beveiligingsspecialisten met toestemming van de systeemeigenaar proberen systemen te misleiden en informatie te onttrekken of de applicatie ongewenste acties te laten uitvoeren. Belangrijk om te weten is dat onze pentesten niet destructief van aard zijn, dat wil zeggen dat wij eventuele zwakheden in kaart brengen maar nooit daadwerkelijk zullen uitbuiten en uw systeem proberen plat te leggen. Na de pentest zorgen wij van KZA Security Service voor een uitgebreid en duidelijk rapport waarin de risico’s in kaart zijn gebracht en zullen wij ook aangeven hoe u dit risico kan minimaliseren.

Een heel belangrijk aspect, wat vaak over het hoofd wordt gezien, zijn de medewerkers binnen uw organisatie en de security awareness. De software kan nog zo veilig zijn, op het moment dat uw medewerkers zich niet van de gevaren bewust zijn zorgt dit voor extra veiligheidsrisico’s. Denk hierbij aan werknemers met onveilige wachtwoorden zoals “Welkom123!”, of werknemers die een mail openen en op een link drukken en daarmee alsnog uw netwerk infecteren met gevaarlijke software. De gevolgen van deze onwetendheid kunnen veel impact op uw organisatie hebben. KZA biedt daarom naast het testen van uw software ook een dienst aan om de security awareness binnen uw organisatie te verbeteren. Tijdens deze security awareness training brengen wij uw medewerkers op de hoogte van de risico’s en wat zij kunnen doen om deze risico’s te minimaliseren.

Of u op zoek bent naar experts die security testen uitvoeren of experts die u medewerkers helpen zichzelf en daarmee uw organisatie te beschermen, de 8+ security testers van KZA staan voor u klaar!