+31 35 543 1000 info@kza.nl

Regenboog testen?

jul 25, 2018 | KZA Blogs, Nieuws

18:30 uur onderweg in de auto naar stichting regenboogboom. Een groepje kza’ers zet zich samen in voor de regenboogboom stichting (ons goede doel van 2018/2019). We gaan aan de slag met droomdekentjes, hoe en wat horen we straks. Dromend zit ik in de auto richting Soest. Regenbogen testen; ideaal werk.

Requirements:
– Water, liefst vallend (regen?)
– Licht (zon is praktisch)
– Iets van reflectie en hoe het licht breekt.

Verwacht natuurkundig resultaat:
– Regenboom

Verwacht regenboogboom resultaat:
– Veilige plek zijn in moeilijke tijden
– Een kompas beiden voor ouders en kinderen
– Je fantasie kunnen laten leven

WOW, behoorlijke impact die regenboog
Want daar komen wij achter nadat we samen met Evert-Jan van Zandvoort, (oprichter Regenboogboom) te hebben gegeten. De regenboogboom is er voor kinderen en ouders in moeilijke tijden. Iemand van de stichting gaat samen met kinderen op zoek naar een veilige plek(de regenboogboom). Waar ze moed kunnen vinden en naar terug kunnen gaan in moeilijke tijden.

We gaan aan de slag met de droomdekens. Deze worden gemaakt door vrijwilligers en de stichting zet ze dan online. Daar kunnen de dekens gekocht worden en deze belanden bij kinderen die hierbij geholpen zijn. Het geeft ze een thuisgevoel in een deel van het ziekenhuis.

Nu dan ook echt aan de slag!

Taken:
– Identificeren makers
– Dekens ophangen
– Foto’s maken
– Dekentjes identificeren (L/Kleur/Patroon)
– Nummeren
– Opvouwen

Onze agile mindset komt toch ook hier boven drijven en na een aantal iteraties, komen we achter de ideale workflow en opereren we als een high performance team. Meer dan 120 dekentjes worden verwerkt, van alle verschillende soorten en maten. Geweldig om al dat werk van de vrijwilligers voorbij te zien komen.

22:30, voldaan rijd ik naar huis. Fijn dat ik me samen met andere kza’ers heb kunnen inzetten voor de regenboogboom. Gelukkig niet echt die regenboog hoeven te testen, want stel ik heb een bevinding. Bij wie klop ik dan aan?