+31 35 543 1000 info@kza.nl

QA Enabler bij KZA. Klinkt goed, maar wat doe je dan? Een voorbeeld uit de praktijk van Jorrit.Jorrit QA Enabler

Jorrit is graag verantwoordelijk voor kwaliteit in programma’s of projecten die complex en flink uitdagend zijn. Hij vertelt over zijn recente opdracht.

Wat heb je de afgelopen tijd gedaan?

Ik was in een groot migratieprogramma in de rol van testmanager verantwoordelijk voor het gehele testtraject. Een grote hypotheken portefeuille moest worden gemigreerd. Enorm belangrijk dat dat goed en zonder verstoringen gaat, het gaat om mensen en hun geld.
In de praktijk betekende dat aansturen van (ontwikkel)teams, afstemming met stakeholders (in- en extern) en leveranciers. Ik maakte deel uit van het programmamanagementteam, een veelzijdige rol dus.

Wat maakte het uitdagend?

Natuurlijk de omvang, deadlines en dynamiek. En de veelzijdigheid. Performance testen was nog niet ingericht. Dit heb ik nog niet eerder gedaan. Maar geef me een doel en ik ga er mee aan de slag. Dat is misschien wel typisch aan mijn invulling van mijn werk als QA Enabler. Ik zoek de juiste mensen bij elkaar om een uitdaging op het gebied van kwaliteit vorm te geven en doelen te behalen.

Geef mij maar een uitdagende kluif!

Waar ben je trots op?

Zoveel dingen. We hebben vanuit niets een performance- en loadtest neergezet die herhaalbaar is. Ik ben er trots op dat we zonder vertraging de inrichting voor de te migreren hypotheek labels live hebben gezet. Met de juiste kwaliteit natuurlijk! Er zijn veel momenten waar ik met plezier op terug kijk.

QA Enablers van KZA richten zich op het realiseren van snelheid én kwaliteit. Hoe ze dat doen? De context is bepalend voor hun aanpak. Naast alle ervaring en expertise, is nieuwsgierigheid, een onderzoekende houding en durf essentieel. Ze kijken verder dan wat er aan de oppervlakte ligt.

Nieuwsgierig geworden? Contact ons voor een persoonlijk gesprek!