+31 35 543 1000 info@kza.nl

Platformidabel

mei 9, 2019 | KZA Blogs, Werken bij KZA

De deeleconomie, een term die de laatste jaren trending is. Kortgezegd betaal je voor het gebruik, niet voor het bezit. En goede IT blijkt hierin een cruciale rol te spelen. Op het gebied van reizen en mobiliteit kent iedereen inmiddels de grote voorbeelden als Airbnb en Uber. Nederlandse initiatieven zijn er ook volop. Zo helpt ANWB AutoMaatje met vrijwilligers die minder mobiele burgers halen en brengen. In de grote steden zie je ook steeds vaker de blauwe Swapfiets. En ineens zie ik ze overal rijden en staan: de groene elektrische deelscooters van Felyx. Daarmee krijgen klanten nog meer bewegingsvrijheid. Nu heb ik zelf nog nooit een scooter bestuurd. Dus uit nieuwsgierigheid en omdat het eerste halfuur toch gratis is ben ik het maar eens gaan uitproberen.

Net als bij de andere voorbeelden geldt ook hier dat je te maken hebt met een onwijs goed werkende app. Deze brengt je in no-time en anytime naar de dichtstbijzijnde snorfiets. Je smartphone is de sleutel; starten en rijden maar! Je laat hem weer achter waar je maar wilt en meld hem af. Ik ben wel onder de indruk van het gemak en ik begrijp steeds meer waarom de deeleconomie een grote toekomst heeft.

En toch bestaat die deeleconomie al veel langer dan je aanvankelijk zou denken. Ik zit er al decennia middenin, zonder het me te realiseren. Met een leasebak word ik op allerlei manieren ontzorgd en als collega’s onder elkaar kunnen we de auto’s ook uitwisselen.

Bij KZA zijn we ook het deelkapitaal. We trainen collega’s voortdurend, delen kennis en ervaring met elkaar en bereiden ze voor op wat er in de markt speelt. We zetten de professionals in bij onze klanten tegen een fair tarief op de momenten dat de klant ze goed kan gebruiken en daarmee ontzorgen we onze klanten enorm. Bovendien maakt het de organisatie flexibel, wendbaar en kan er snel opgeschaald worden. En omdat onze professionals van elke klant weer leert en omgekeerd is het een win-win situatie.

Men zegt vaak over de deeleconomie dat het de toekomst heeft en ook een betere wereld kan maken. En als zoals ik in het begin stelde voor het succes daarvan een goed platform nodig is, dan werkt KZA daar ook hard aan. Dat doen we o.a. met onze zelfgebouwde interne KZA Connected app en skilltree applicatie. KZA’ers leren er veel van en het helpt ze in hun groei.

Ik geloof dat KZA goed voorbereid is op de toekomst. Wil jij dat ook zijn en heb je interesse in wat KZA voor jou of jouw organisatie kan bieden? Maak dan eens vrijblijvend kennis met KZA, bijvoorbeeld tijdens een KZA kennissessies, waar we graag onze kennis en ervaring met je delen.

Joost Janssen

Senior Test Specialist en Scrummaster