+31 35 543 1000 info@kza.nl

Ontwikkelen van je talent moet je willen

mrt 21, 2019 | KZA Blogs, Nieuws, Traineeship

Met plezier heb ik de afgelopen weken vele gesprekken gevoerd met kandidaten voor het KZA traineeship Testspecialist. In die gesprekken zijn we op zoek naar hoe de kandidaat zijn of haar talenten bij KZA verder kan ontwikkelen en wat de motivatie is van de kandidaat om die ontwikkeling bij ons door te maken. De vraag aan de kandidaat is dan WIL je het ECHT? Heb je de motivatie om tijd en energie te steken in het beter en sterker maken van jezelf?
Deze vraag geldt net zo goed voor KZA; WIL je als bedrijf ECHT investeren in het ontwikkelen van de talenten van je professionals? Het antwoord op die vraag is volmondig JA, zoals ook blijkt uit het feit dat KZA het Keurmerk Talentontwikkeling 2018/2019 heeft gekregen: http://www.nationaalonderzoektalentontwikkeling.nl/

Talentontwikkeling bij KZA
Bij KZA geloven we dat het ontwikkelen van jouw persoonlijke effectiviteit, kennis & vaardigheden de belangrijkste succesfactoren zijn en deze factoren verbinden ons allemaal. Wat jij als professional nodig hebt om jouw talent verder te ontwikkelen krijgt alle aandacht en daarbij heb je de keuze om stappen individueel te maken of dit samen met anderen te doen die dezelfde interesses of behoeften hebben. Het maken van keuzes en het bespreken van jouw mogelijkheden is regelmatig onderwerp van gesprek bij KZA. Jouw business unit manager begeleidt jou in je opdrachten en je ontwikkeling.

Ontwikkeling persoonlijke effectiviteit
Wij geven bij KZA veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling om jouw individuele impact te vergroten in je opdracht, in je team, bij de klant of bij KZA. Het ontwikkelen van jouw talent op dit gebied is onder andere gebaseerd op regelmatige feedback vanuit jouw collega’s bij KZA en de opdracht en gesprekken met jouw business unit manager.

De mogelijkheden die KZA biedt om persoonlijke effectiviteit te ontwikkelen bestaan o.a. uit:

 • Feedback en begeleiding op jouw vaardigheden t.a.v. verbinden, inspireren, resultaatgerichtheid, ondernemen en klantfocus.
 • Het vergroten van inzicht in je ontwikkelpunten en persoonlijke vaardigheden tijdens het KEY-programma met collega’s en een externe coach.
 • Het vergroten van je bewust zijn en je impact op anderen door middel van het FLOW-traject met collega’s en een externe coach.
 • Diverse workshops zoals Insights Discovery, vaardig vragen, overtuigen & beïnvloeden en omgaan met stress.
 • Individuele coaching.

Ontwikkeling kennis & vaardigheden
Op het gebied van kennis & vaardigheden richt KZA zich op de vakgebieden Testen, Testautomatisering, Agile en Security. We houden daarbij constant in de gaten wat de ontwikkelingen zijn die invloed hebben op de invulling van deze vakgebieden bij onze klanten en de wensen die er zijn bij de KZA professionals. Bij KZA geven we een helder up-to-date overzicht van de mogelijkheden die je hebt om je te ontwikkelen in de verschillende vakgebieden. Die mogelijkheden bestaan o.a. uit:

 • Meer dan 40 trainingen/workshops die je kunt volgen met collega’s bij KZA.
  Voorbeelden zijn de Masterclass 8+ Testspecialist (met o.a. TMap en ISTQB), verschillende tool-trainingen, Java programmeren, CI/CD workshops, Scrummaster workshops, Scaled Agile Framework training, Certified Ethical Hacker, Architectuur training, (project)management leergang, etc., etc.
 • Het volgen van e-learnings op het moment dat jou dat het beste uitkomt via onder andere Udemy en Pluralsight. Ervaringen die we hiermee opdoen delen we met elkaar.
 • Deelname aan een gilde waar je met collega’s ervaringen uitwisselt, samen nieuwe kennis opdoet, werkt aan een training of product dat KZA of onze klanten kunnen gebruiken en regelmatig bijeenkomsten organiseert . De gildes zijn een actief onderdeel van KZA en zorgen voor veel inspiratie binnen en buiten KZA. Voorbeelden zijn het Testautomatiserings gilde, Data gilde, Agile gilde en Security gilde.
 • Het bezoeken van evenementen, congressen en seminars. Dit kan op eigen initiatief of je wordt ervoor gevraagd door KZA. In overleg is veel mogelijk.

Voorbereid op de toekomst
Bij KZA volgen we de ontwikkelingen in de IT op de voet. We zijn constant op de hoogte van de nieuwste technologieën, methoden, business vraagstukken en wat dat vraagt van ons als KZA professionals. Dit doen we vanuit de gildes en door kennissessies te organiseren waarbij we inspirerende sprekers van andere bedrijven uitnodigen om hun ervaringen en visie met ons en onze klanten te delen. Voorbeelden van onderwerpen op kennissessies zijn CI/CD door ING Lease, Internet of Things door ANWB, Shift Left bij Bol.com, Crazy Data Science volgens Data Masterminds, Behavior Driven Development door Pascal Dufour, Retrospectives door KZA, Security in de Pipeline door KZA en meer.

Talentontwikkeling staat niet stil bij KZA. We zijn constant en met veel enthousiasme bezig om elkaar scherp te houden en te blijven verbeteren. Op die manier zijn we altijd voorbereid op toekomstige ontwikkelingen.