+31 35 543 1000 info@kza.nl

Helaas kon ik dit jaar zelf niet mee met de wintersport dus heb ik een van de mannen gevraagd jullie mee te nemen in het leukste uitje van het jaar! Lees hier het verhaal, geschreven door Martijn Bunschoten. Ben je niet zo’n lezer? Bekijk dan hier de video!

Eindelijk was het dan zover, op wintersport met mijn nieuwe werkgever KZA! Als nieuweling kreeg ik de mogelijkheid om mee te gaan naar het luxueuze skioord Zell am See in Oostenrijk, een kans die ik uiteraard met beide handen heb aangegrepen. Ik was immers nog nooit in Oostenrijk geweest. Snowboarden is iets wat ik altijd al heb willen doen en daarbij was dit direct een goede gelegenheid om andere collega’s te leren kennen. De wintersportcommissie van KZA was hoofdverantwoordelijk voor het organiseren van dit ski-weekend. Enkele weken van tevoren ontvingen wij diverse e-mails met informatie over de locatie, accommodatie en namen de heren poolshoogte of er behoefte was voor het huren van materiaal.

Op donderdag 16 maart diende iedereen zich te verzamelen bij KZA om gezamenlijk te eten en vervolgens met de bus koers te zetten naar het skioord. De busreis was zoals je die zou verwachten; lang en zonder al te veel slaap. Dit had ongetwijfeld ook te maken met de spanning en mijn mate van onggeduldigheid, want met mijn gedachten stond ik al op de piste en met een biertje in mijn hand op de après-ski. De volgende ochtend rond de klok van 07.30 arriveerde wij bij onze accommodatie in Zell am See, het Mavida Wellness Hotel. Nadat iedereen zich had aangemeld bij de receptie voor het verkrijgen van een hotelkamer, werden de skipassen uitgedeeld en was het snel omkleden geblazen om vervolgens de piste op te gaan. De piste was om de hoek van het hotel en de weg naar boven duurde slechts twintig minuten. Eenmaal boven kon de eerste afdaling eindelijk gemaakt worden! Gelukkig bestond het skioord ook uit genoeg blauwe pistes, want dit was wel andere koek dan mijn afdaling op een blauwe maandag in Winterberg. Na een paar uur snowboarden begonnen we trek te krijgen en zijn we gaan lunchen op de afgesproken plek bij het restaurant op de piste. Na de lunch hebben we weer wat kracht verzameld om nog een paar uur verschillende afdalingen te maken met als eindbestemming de après-ski!

Aan het eind van de dag had iedereen zich verzameld bij de après-ski bar. De muziek stond goed hard, de halve liters vloeide rijkelijk en de sfeer zat er goed in. Dit was een mooie afsluiting van de eerste dag van het skiweekend. De tweede dag zijn we vroeg opgestaan om bijtijds op de piste te zijn. De blauwe plekken van de vorige dag waren duidelijk voelbaar, maar het snowboarden ging deze dag steeds beter. Aan het eind van de dag was er uiteraard weer de après-ski! Wat ik jullie nog niet verteld heb, is dat er deze avond een thema was voor de après-ski, namelijk het Disney World thema. Het was leuk om te zien dat iedereen zichzelf verkleed had en de sfeer zat er wederom goed in. Uiteraard hebben mijn vriendin en ik ook meegedaan aan het Disney World thema en ons verkleed als ‘Belle en het Beest’. Aan het thema was uiteindelijk een prijsuitreiking verbonden en zo ontvingen verschillende collega’s een prijs voor hun outfit. Ook wij mochten een prijs in ontvangst nemen voor ‘Best geklede Disney koppel’!

Een mooie bijkomstigheid van de skipas was dat deze ook te gebruiken was in het aangrenzende skioord ‘Kaprun’. Na de goede verhalen over dit skigebied van andere collega’s, die de dag daarvoor al in Kaprun waren geweest, besloten wij de laatste dag ook mee te gaan. Kaprun was enorm mooi! Mooie, uitgestrekte, vlakke pistes en een hoop gezelligheid. In de namiddag was het helaas alweer tijd om richting Nederland te vertrekken. Terugkijkend op het weekend heb ik het enorm naar mijn zin gehad. Overdag kon je jezelf lekker uitleven op de pistes en je skills voor het snowboarden of skiën verbeteren en aan het einde van de middag was het een en al gezelligheid bij de après-ski. Grote complimenten voor de wintersportcommissie die de organisatie top in orde had. Ik kan iedereen van harte aanraden om er volgend jaar bij te zijn!

Gaat het bij jou nu ook kriebelen en denk je hier wil ik ook bij zijn?! Lees dan even onze vacatures door of KZA bij jou past en wie weet, tot volgend jaar.