+31 35 543 1000 info@kza.nl

KZA & Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bij KZA geloven wij in een duurzame toekomst. Daarom willen wij ons steentje bijdragen door maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Want waar bedrijven verantwoordelijkheid nemen, daar gaat het beter met de wereld. Om dit te realiseren heeft KZA een MVO-werkgroep die uit zes werknemers bestaat. Elke twee weken komt deze bijeen om de voortgang te bespreken en te brainstormen over nieuwe ideeën. Zo stimuleren we een gezonde levensstijl en een goede werk-privé balans, steunen we goede doelen en proberen we KZA beetje bij beetje klimaatneutraler te maken. Daarnaast staan wij altijd open voor nieuwe ideeën binnen het MVO-kader van onze collega’s.

Wat wij doen

KZA en gezond leven: de werknemer staat bij KZA voorop. Naast uitstekende arbeidsvoorwaarden en vele persoonlijke groeimogelijkheden, zetten wij ook veel in op ziektepreventie. Twee keer per jaar is er een voorlichtingsavond over stress. Bewegen wordt gestimuleerd en op kantoor wordt gezorgd voor gezond eten. Koek en snoep zul je hier niet aantreffen. Fruit daarentegen wel.

KZA en goede doelen: elke twee jaar kiest KZA een goed doel uit. We steunen dit doel niet alleen financieel, maar steken zelf ook de handen uit de mouwen om ons steentje bij te dragen. Op dit moment is ons goede doel De Regenboogboom. Deze organisatie heeft als doel om kinderen en hun ouders die plotseling de controle over hun leven verliezen te laten schitteren en te laten ervaren dat ze van binnen de kracht en de moed hebben om alle uitdagingen aan te kunnen (www.regenboogboom.nl).

KZA en klimaatneutraal: om een echte duurzame toekomst te realiseren zullen we klimaatneutraal moeten worden. Een lastige opgave, gezien dat door de aard van ons werk de meeste werknemers een leaseauto tot hun beschikking hebben. Daarom wordt er ingezet op elektrisch rijden en wordt carpoolen gestimuleerd. Daarnaast zetten we in op meer vegetarische maaltijden, minder plastic- en papierverbruik en minder verspilling. Tot slot doen we – ondanks dat het niet wettelijk verplicht is voor een bedrijf van onze omvang – een vierjaarlijkse energieaudit. Tijdens deze audit wordt gekeken naar het energieverbruik van ons pand, de apparatuur en ons wagenpark. Naar aanleiding hiervan worden mogelijke verbeteringen opgesteld en waar nodig uitgevoerd.

Disclaimer & Privacybeleid © 2018 KZA.nl