+31 35 543 1000 info@kza.nl

TEST AUTOMATION SERVICES

DE NEXT STEP IN TEST AUTOMATION ZET JE MET KZA

TEST AUTOMATION PROFESSIONALS

Enthousiaste en kundige test automation professionals helpen jou en je teams in de praktijk. Ze selecteren testtools, implementeren deze en integreren tools in jouw ontwikkelstraat.

TEST AUTOMATION SCANS

Welke actie is de waardevol in of naar test automatisering? Wat past bij mijn stack, mijn applicaties en mijn medewerkers? De KZA test automation scan geeft inzicht in jouw next step voor het professionaliseren van test automatisering in de ontwikkelstraat.

TEST AUTOMATION WORKSHOPS

Kennis vergroten of effectiever omgaan met test automation uitdagingen? KZA biedt je verschillende workshops die kennis en inzicht bieden over testtools en hoe deze in de ontwikkelstraat te integreren.

TEST AUTOMATION VISIE

Hulpmiddel om de kwaliteit van software structureel te borgen

Alle kwaliteit borgende maatregelen ontstaan vanuit de behoefte om risico’s af te dekken. Test automation biedt de mogelijkheid om een deel van de risico’s afdekken. Dat kan op diverse plaatsen in het proces (van code tot livegang) en diverse plekken in de techniek (code, interface of scherm). De kunst van het verbeteren met test automation is om stapsgewijs te groeien en te verbeteren met oog voor de juiste balans tussen technologie, proces en mensen. Test automation implementeren is altijd meer dan alleen een testtool!

De wijze waarop test automation wordt ingezet wordt bepaald door de context en vereist maatwerk en vakmanschap. KZA heeft veel ervaring met het zetten van de juiste next test automation step. Die kennis en ervaring wordt binnen KZA breed gedeeld in trainingen, gildes, best practices en coaching on the job. Als KZA je helpt met jouw next step in test automation dan heb je directe toegang tot de kennis van de persoon bij jou aan tafel en ook over de test automation kennis uit de hele KZA organisatie.

Zonder gezamenlijke opvatting van testautomatisering, inclusief best practices, is je geïnvesteerde tijd maar zeer beperkt effectief.

Edward Becx

Testspecialist en DevOps coach, KZA

MEER WETEN OVER TEST AUTOMATION SERVICES?

NEEM CONTACT OP MET KZA

TEST AUTOMATION PROFESSIONALS

Enthousiaste en kundige test automation professionals helpen jou en je teams in de praktijk. Ze selecteren testtools, implementeren deze en integreren tools in jouw ontwikkelstraat.

KZA test automation professionals werken altijd met oog voor de context en in nauwe samenwerking met de stakeholders binnen en buiten het team. Of het nu gaat om het geautomatiseerd testen van functionele eigenschappen (GUI-, service- of unittesten) of non-functionele eigenschappen als performance-, load- of security. Met deze expliciete aandacht voor context, zetten ze de juiste tools op de juiste plek en op de juiste wijze in. Het vereist test automation vakmanschap om hierin de juiste stappen te zetten.

Unieke kenmerken van KZA test automation professionals:

TECHNISCHE KENNIS

Wij hebben een brede technische kennis van testtools, ontwikkelstraten en programmeren.

CONTEXT IS KEY

We bekijken techniek in relatie tot het proces en de mensen en bepalen zo de next step. We werken altijd op basis van ‘de vraag achter de vraag’. Misschien vragen we wel iets te vaak door waarom je iets wilt. Waarom? Omdat je dan krijgt wat je verder brengt.

 

BUSINESS ATTITUDE

We zijn een sparringpartner voor alle mensen in je organisatie, van ontwikkelaars, product owners en managers tot directie. We bekijken het grotere geheel en begrijpen waar jouw business om gaat. We brengen een gezonde dosis nieuwsgierigheid en lef mee. We denken en doen vanuit de gedachte ‘kwaliteit staat voorop’. Dat merk je als je met ons werkt!

 

BLIJVEND RESULTAAT

We gaan voor structureel resultaat en realiseren dit samen met jou en je teams (voordoen, samen doen en zelf doen). Dat is voor ons maatwerk én slim gebruik maken van kennis, ervaring en bewezen werkwijzen.

ONZE BELOFTE:

Continu goed inzicht in de kwaliteit van JE software

Resultaten van KZA test automation professionals:

GEÏMPLEMENTEERD

De juiste testtools werkend geïmplementeerd

GEÏNTEGREERD

De testtools op de juiste wijze geïntegreerd in de ontwikkelstraat

GOEDE TESTCASES

Testtools gevuld met de juiste testcases en op de juiste plaats

TEST AUTOMATION SCANS

Welke actie is de waardevol in of naar test automatisering? Wat past bij mijn stack, mijn applicaties en mijn medewerkers?

De KZA test automation scan geeft inzicht waar jouw organisatie staat en wat de waardevolle next step voor het professionaliseren van test automatisering in de ontwikkelstraat is.

KZA helpt je met scans die antwoord geven op:

  • Wat heeft in jouw situatie rechtstreeks invloed op kwaliteit?
  • Waar kan je meters maken op het gebied van test automatisering?
  • Welke investeringen helpen je te versnellen met testen en op welke gebieden doet het er echt toe?

Unieke kenmerken van een KZA test automation scan:

CONTEXT IS KEY

De context bepaalt altijd wat jullie next step is: niet alleen techniek, maar ook werkwijze (proces) en mensen (attitude en vaardigheden) zijn bepalend. Wat is je koers? Die vraag stellen we voordat we aan de slag gaan. 

ONDERSTEUNING WAAR NODIG

KZA ondersteunt waar gewenst bij de implementatie van de adviezen, met als het ultieme doel de organisatie het zelf te laten door ontwikkelen.

HELDERE AFSPRAKEN EN SAMENWERKEN

Vooraf bespreken we doel, onderwerpen, gesprekspartners en terugkoppeling. Je krijgt een overzichtelijk rapport. Nog belangrijker vinden we het moment waarop we samen het inzicht valideren en de bevindingen live bespreken. Interactie is key voordat wij een definitief rapport opleveren. Inzicht creëren we samen en het vervolg is altijd maatwerk.

ONZE BELOFTE:

EEN PRAKTISCHE AANPAK DIE SNEL BETERE TEST AUTOMATION OPLEVERT

Resultaten van test automation scans:

ADVIES OP MAAT

Dat je organisatie direct en met enthousiasme tot actie aanzet

KWALITEITSWAARBORGING

De passende next step naar je professionele ontwikkelstraat met kwaliteitsborging op de juiste wijze geïntegreerd

TEST AUTOMATION WORKSHOPS

Kennis vergroten of effectiever omgaan met test automation uitdagingen? KZA biedt je verschillende workshops die kennis en inzicht bieden over testtools en hoe deze in de ontwikkelstraat te integreren.

Wij geloven niet one size fits all. KZA workshops zijn gebaseerd op jouw context en specifieke wensen. Of je net bent begonnen met serieus aandacht besteden aan automatiseren of juist al zover bent het steeds meer geïntegreerd is in jouw ontwikkelproces, KZA biedt je mogelijkheden om de volgende stap te zetten.

Van een workshop unittesten voor het hele team tot een tooltraining, KZA maakt het voor jou op maat.

Unieke kenmerken van een KZA test automation workshop:

(INTER)ACTIEF LEREN

Deelnemers zitten veel zelf aan de knoppen onder begeleiding van ervaren professionals. Voordoen, samen doen, zelf doen is een van de uitgangspunten die we ook in workshops toepassen.

 

JOUW CONTEXT EN DOEL BEPAALT

We werken altijd op basis van ‘de vraag achter de vraag’. Misschien vragen we wel iets te vaak door waarom je iets wilt. Waarom? Omdat je dan echt de inhoud krijgt die je verder brengt.

 

INTEGRATIE

Met oog voor de integratie in het ontwikkelproces.

ONZE BELOFTE:

PRAKTISCHE HANDVATTEN VOOR IT DEVELOPMENT TEAMS, DIRECT TOEPASBAAR IN DAGELIJKSE WERK

Resultaten van KZA test automation workshops:

KENNIS EN INZICHT

Praktische en toegepast op jouw praktijk

DIRECT TOEPASBAAR

Op zijn minst 1 idee, tip of vaardigheid die je direct in je werk kan toepassen