+31 35 543 1000 info@kza.nl

Security Services

“security is excessive, until it’s not enough”.

Een simpele spreuk, maar wij ondervinden dat security nog te vaak onderaan de prioriteitenlijst geschoven wordt tijdens het software ontwikkelingsproces. In deze tijd waarin ontwikkelingen elkaar snel opvolgen zien we dat security een steeds belangrijkere plek krijgt.

KZA Security Services is er om uw organisatie te helpen mogelijke veiligheidsrisico’s in kaart te brengen. Vanuit onze drang om goede kwaliteit te leveren zijn wij altijd op zoek naar onvolkomenheden in de software. Dit op zowel functioneel als security vlak. Daarom hebben wij professionals die zich verder gespecialiseerd hebben op het vlak van security en hier diverse opdrachten voor uitvoeren. Uiteraard met de daarbij behorende certificering (minimaal Certified Ethical Hacker).  Op basis van deze kennis en onze vaardigheden helpen onze security professionals uw organisatie graag om veiliger en meer secure te worden.

Wij hechten waarde aan transparantie tijdens de uitvoering van onze opdrachten. Daarom bespreken we met de opdrachtgever diverse opties om zo tot de beste opdrachtuitvoering te komen. Hierbij bieden wij glasheldere rapportages met verklarende toelichting op onze bevindingen, zodat de uitkomst van de opdracht voor de opdrachtgever, business en technici volledig duidelijk is.

KZA Security Services biedt een uiteenlopend pallet van services aan:

Doel:
Hoe weet u dat uw applicatie voldoende beschermd is tegen hackers en niet kwetsbaar is voor buitenstaanders? Door middel van een penetratietest geven wij inzicht op deze vraag.

Omschrijving:
Door het uitvoeren van een penetratietest gaan onze Certified Ethical Hackers (CEH’s) op zoek naar risicogebieden en kwetsbaarheden binnen uw software. We testen uw applicatie vanuit verschillende invalshoeken: als buitenstaander proberen binnen te dringen en/of met geldige inloggegevens niet toegestane acties uitvoeren. Aan de hand van de resultaten van de penetratietest leveren we advies over passende maatregelen die getroffen kunnen worden om de risico’s af te wenden of te mitigeren.

Doel:
Door het uitvoeren van een Security Scan krijgt u inzicht in de kwetsbaarheden in uw software. Het verschil met een Penetratietest is dat een Security Scan minder diepgang heeft. Tegelijkertijd kan de Security Scan op elke gewenst moment volledig automatisch uitgevoerd worden. Dit betekent dus dat u snel en regelmatig feedback krijgt over de security status van uw software.

Omschrijving:
De Security Scan is een volledig geautomatiseerde securitytest waarin we uw applicatie testen vanuit verschillende invalshoeken: als buitenstaander proberen binnen te dringen en/of met geldige inloggegevens niet toegestane acties uitvoeren. De kracht van een Security Scan ligt in het feit dat deze, afhankelijk van uw wensen, zo ingericht kan worden dat er op elk gewenst moment een scan gedaan wordt. Een zeer effectieve manier om security te waarborgen binnen uw ontwikkelproces.

Doel:
De mens is vaak de zwakste schakel binnen het securityproces. Onze social engineering testen geven inzicht in de security awareness van de medewerkers binnen uw organisatie.

Omschrijving:
Dat de code helemaal secure is, betekent nog niet dat uw organisatie dit ook is. Hoe vrij kunnen we ons door uw pand begeven en onszelf toegang tot het netwerk verschaffen? Lukt het ons om informatie te achterhalen of om toegang te verkrijgen tot een systeem door dit aan medewerkers te vragen? Veel succesvolle hacks beginnen met een social engineering aanval waarmee een hacker zich waardevolle informatie verschaft. Er zijn vele vormen van social engineering mogelijk (bv. Phishing, Vishing), welke in goed overleg met de opdrachtgever worden gecombineerd.

Doel:
Security awareness en kennis onder uw medewerkers creëren of vergroten op zowel technisch als menselijk vlak. De vereiste technische kennis voor deze trainingen hangt af van de type training. De hieronder vermelde trainingen passen wij naar wens aan. Voor meer informatie over groepsgrootte, prijzen etc. kunt u contact met ons opnemen via onderstaand email adres.

Omschrijving:
Security Awareness: een training bedoeld om uw medewerkers meer inzicht te geven in hoe zij veilig hun dagelijks werk kunnen uitvoeren.
Doelgroep: eenieder die bewuster met security om wil gaan. Geen technische kennis vereist.

Basic Principles of Security Testing: een training bedoeld om uw medewerkers te leren om op bepaalde kwetsbaarheden te kunnen testen.
Doelgroep: eenieder die security testen mee wil nemen bij zijn dagelijkse werkzaamheden. Technische kennis is vereist.

Pentest Training: een training bedoeld inzicht te geven in de penetratietestmethodieken en hoe je op een intern netwerk jezelf toegang kunt verschaffen tot bepaalde services.
Doelgroep: eenieder met diepgaande kennis op het gebied van security, met de ambitie om penetratietesten en interne netwerk scan uit te voeren.

Zero2Hero: een training bedoeld om uw medewerkers kennis te laten maken met penetratietesten, social engineering en networking. Een hands-on training waar de focus ligt op het in de praktijk brengen van de theorie.
Doelgroep: eenieder die een diepere (technische) kennis van security wil krijgen. Enige technische kennis komt goed van pas, maar is niet vereist.

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Laat dan onderstaand je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.