+31 35 543 1000 info@kza.nl

Op 31 oktober kwamen 26 verschillende organisaties en meer dan 35 deelnemers samen bij KZA om kennis uit te wisselen en meer te leren over het houden van een effectieve en inspirerende Retrospective.

We begonnen de avond met een line-up om inzicht te krijgen in het verschil in ervaring. Vervolgens gingen we met verschillende stellingen aan de slag, bijvoorbeeld ‘De Product Owner moet aanwezig zijn bij de Retrospective’. Bij sommige stellingen zag je een behoorlijke verdeeldheid tussen het eens en oneens zijn. De waarde zat in de discussies die vervolgens op gang kwamen en de leerpunten die men er weer uit wist te halen. Na de theorie was het tijd om in groepen te werken aan een casus en na te denken over hoe je de Retrospective zal gaan faciliteren. Wie nodig je uit, hoe open is je setting, welke werkvorm kies je?

Leuk om te zien dat de groepen de opgedane kennis van de avond gelijk konden toepassen en met enthousiasme hun resultaat aan de andere groepen presenteerden.

Wij hebben genoten van het enthousiasme en de input tijdens de waardevolle discussies en casus.

Bekijk de aftermovie van de kennissessie.Wi je ook meer uit je Retrospectives halen? Vanuit KZA kunnen wij helpen met het faciliteren van een Retrospective en een workshop organiseren om zelfstandig betere Retrospectives te geven. Meer informatie is hier te vinden.