+31 35 543 1000 info@kza.nl

Zoals je inmiddels weet hebben we binnen KZA een aantal gildes. Een van deze gildes is het KZA agile gilde. Zij hebben vorige maand een kennis sessie georganiseerd genaamd: Beyond Scrum. Mijn collega’s, Frank Sprengers en Jaap Schuttevaer, hebben deze avond in elkaar gezet en we kunnen zeggen dat deze succesvol is gelopen!

Nadat iedereen binnen is gekomen hebben we eerst gezamenlijk gegeten. Met honger de lectuur induiken is natuurlijk niks. Na het openingswoord van Frank met een aantal stellingen heeft Jaap de theorie voor zich genomen wat we later hebben toegepast in een spel. Met het spel hebben we twee verschillende werkwijzen kunnen laten zien en uiteindelijk was het wel duidelijk dat er maar eentje ├ęcht handig is.

In ronde 1 werd er gewerkt in component teams om tot een eindproduct te komen. Dit zorgde voor onnodig wachten en veel afstemming tussen de component teams.

In ronde 2 werd er samengewerkt in feature teams. Teams konden gezamenlijk bepalen wie welke feature oppakte en waren verantwoordelijk voor de hele keten van componenten. Dit zorgde ervoor dat ieder team klantwaarde kon opleveren.

Onderstaand vind je een impressie video van de avond. Ben je nieuwsgierig geworden naar hoe jouw team/organisatie beter volgens de agile/scrum methodiek kan samen werken kijk dan even hier naar de mogelijkheden die KZA aanbiedt. We helpen je graag verder met het verbeteren hiervan.