+31 35 543 1000 info@kza.nl

Je bent bezig met het zoeken naar een afstudeerstage/afstuderen of je eerste echte baan. Werken in de IT klinkt goed maar hoe begin je daar aan? Je HBO-studie is niet in de richting, bevat zelfs geen IT-component, wat nu?

Bij KZA hebben we het antwoord, een traineeship! Kun je onderbouwen waarom je IT leuk vindt lees dan verder of bel op om een afspraak te maken voor een kopje koffie.

Nu eerst, wie zijn wij?

KZA is een organisatie met 100% focus op het testvak, we detacheren onze mensen bij spraakmakende klanten zoals Bol.com/Jumbo/Rabobank Dit doen we sinds 1995 en inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een gevestigd bedrijf met zo’n 80 man in dienst. Vanuit het principe – alles kan – willen we graag Young Professionals de kans bieden om in te stromen in de IT.

Maar nu, wat is detachering?

Mocht je hier in dienst treden dan krijg je een contract bij KZA. Je bent direct bij ons in dienst. Na het opleidingstraject word je ingezet op een opdracht bij een van onze klanten. Aan de hand van een ervaren tester ga je naar bv. Bol.com om daar mee te werken aan een project. Denk hierbij aan het optimaliseren van het bestelling proces. Voor ons is het logisch dat we een bestelling plaatsen en dat de volgende dag de postbode aanbelt met je pakketje. Wat we niet weten is dat achter de schermen heel wat koppelingen zijn die met elkaar praten om jouw bestelling uit het magazijn te halen – in te pakken – naar het goede adres te sturen en te laten bezorgen. Al deze taken zijn vooraf vast gelegd en aan de ontwikkelaars de taak om dit sneller en innovatiever te maken. Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat alles ook naar behoren werkt en niet eerst 1000 klanten het verkeerde pakket ontvangen. Zodra dit project klaar is, dat kan een halfjaar – jaar of twee jaar duren, krijg je een nieuw opdracht.

In de tussentijd heb je wekelijks contact met collega’s, kun je cursussen volgen, bespreek je met je manager je voortgang en of je je opdracht nog leuk vindt en hebben we uiteraard gezellige uitjes zoals het jaarlijkse skiweekend, fun activiteiten, kerstfeest, KZA jaarfeest, kwartaalmeetings en de KZA kennissessies.

De volgende keer zal ik schrijven over de inhoud van het traineeship maar mocht je niet kunnen wachten stuur dan een mailtje naar mdebruijn@kza.nl of bel 035- 543 1000 en vraag naar Michelle zodat we kunnen afspreken om een kopje koffie te drinken, ik vertel je graag meer over de mogelijkheden. Ben je geen starter meer maar wel op zoek naar een nieuwe uitdaging hoor ik ook graag van je!