+31 35 543 1000 info@kza.nl

Hokjes denken

aug 8, 2018 | Agile, KZA Blogs

Als ervaren consultant in verschillende organisaties krijg je te maken met veel uitdagingen. Je eigen ambitie, verwachtingen van je manager, verwachtingen van klanten, altijd net even iets meer doen en jezelf blijven ontwikkelen en uitdagen. Vanaf het begin van mijn loopbaan loop ik tegen iets aan wat nooit lijkt te veranderen: hokjesdenken.

Wanneer ben je een young professional en wanneer professional? En wanneer ben je junior af en past medior of senior bij je? Verdien je het label specialist of manager? Wanneer ben je een developer of een tester? En wanneer kan een agile testspecialist ook een scrummaster of agile coach zijn?
Die vragen kwamen bij mij op toen ik met het agile gilde van KZA nadacht over de vraag:
Welke groeipaden en perspectieven heeft KZA voor agile testers en scrummasters?

Daar is geen eenduidig antwoord op, want de mogelijkheden zijn legio en van zichzelf óók agile. Toch kan ik zeggen op basis van enige ervaring en research, dat er bepaalde groeipaden logisch lijken te zijn en veel voorkomen.

Wanneer het label programmeur, tester of testautomatiseerder bij je past; tegenwoordig ben je gewoon developer. Makkelijk toch?! Een developer die voortdurend waarde toevoegt voor een organisatie door aan een product van betekenis te werken. Klinkt nog goed ook.

Een trend die al lange tijd is ingezet is het groeien naar T-shaped of column-shaped. Ik noem het maar het schaap met de 8 poten. Voor testers kan dat bijvoorbeeld betekenen dat je groeit naar agile tester. Je hebt dan niet alleen diepgaande kennis en vaardigheden van het functioneel testen, maar ook kennis en ervaring met agile en scrum. En als je backpack echt goed gevuld is, dan ben je ook niet vies van sleutelen aan de testautomatisering of het product zelf. Scrummastertaken oppakken en een procesverandering doorvoeren kan je dan ook.

Als het gaat om het groeipad van een scrummaster ben ik vaak het volgende scenario tegengekomen.
Vanuit een willekeurige rol binnen een ontwikkelteam dat volgens scrum werkt pak je scrummastertaken op. Met die praktijkervaring en natuurlijk de nodige kennis en training ontstaan mogelijkheden om door te groeien naar een volwaardig scrummaster. De rol kan parttime of fulltime zijn. Als fulltime scrummaster zou je kunnen groeien door meerdere teams onder je hoede te nemen. Of een uitdagender team, dat bijvoorbeeld minder ver is in het scrummen. En ben je een ervaren scrummaster, dan zou werk als agile coach of mentor de next step kunnen zijn. Denk dan aan begeleiding van teams en agile transities met brede impact op organisaties. Of je gooit het over een andere boeg, want doorgroeien naar product owner of manager is ook geen gekke gedachte.

Moet je dan altijd groeien, moet je blijven veranderen, en wordt er meer, meer en meer van je verwacht?

Ja en nee. Laat je niets wijs maken. Ook niet door mij. Je moet niets. Feit is dat de wereld om ons heen veranderd en die veranderingen gaan steeds sneller. Mijn advies voor (toekomstige) scrummasters is dan ook vooral om 1 of meerdere petten op te zetten die je leuk vindt in een omgeving waar je je prettig bij voelt. Blijf jezelf ontwikkelen en zorg dat je opties hebt. Groei en verleg je grenzen op een manier en in een tempo dat bij je past. Ik ben blij te zien dat KZA op dit vlak stimuleert én vrijheid geeft.

Tot slot, thuisblijvers zien deze zomer het ene na het andere hitte- en droogterecord sneuvelen. Met al die zonkracht en gebrek aan wilde haren is het voor mij wel verstandig om een pet op te zetten, dus ook voor mij geldt: zet er één op die je staat.

Oh wacht, hokjesdenken… ik doe er keihard aan mee.

Insmeren!!!

Fijne (na)zomer!