+31 35 543 1000 info@kza.nl

Binnen KZA maken we ook graag tijd vrij voor minder technische zaken, zoals het steunen van een goed doel. De reden hiervan is dat je in de hectiek van het dagelijks leven vaak vergeet dat het belangrijk is om echt stil te staan bij wat er om je heen gebeurt. We horen wel vaker schrijnende verhalen en vaak is het niet meer dan: “Oh wat erg” wat in je op komt. Juist om die: “Oh wat erg” om te zetten in het bieden van hulp, kunnen alle KZA’ers jaarlijks een goed doel aandragen. Op alle aangedragen doelen kan gestemd worden en dit jaar heeft Stichting de Regenboogboom de meeste stemmen gekregen!

De Regenboogboom is er voor kinderen en ouders die om wat voor reden dan ook opeens de controle over hun eigen leven verliezen en die zich daardoor erg kwetsbaar voelen. Het doel van de stichting is kinderen laten zien hoe geweldig ze zijn en wat ze allemaal in huis hebben. Daarvoor laten de vrijwilligers van de Regenboogboom hen het Regenboogbos ervaren; een metafoor voor een plek waar kinderen voor zichzelf weer kunnen ontdekken welke geweldige kwaliteiten ze hebben. Daarmee kunnen ze het leven voor zichzelf aangenamer maken en ervaren hoe het voelt om weer controle te hebben.

Tijdens het bezoek gaan de vrijwilligers met het kind op zoek naar een veilige droomplek. Het kind ontdekt op die plek zijn onuitputtelijke bron van mogelijkheden; hoe goed sterk en bijzonder het is. Daarbij horen bijvoorbeeld ook vrienden, vriendinnen en dieren die belangrijk voor ze zijn, waarom dat is en hoe je daarmee verbonden kunt blijven en nog veel meer.

Twee van onze collega’s, Jeroen en Sylvia, zijn alvast langs geweest bij de Regenboogboom om samen te brainstormen over hoe we de samenwerking tussen de Regenboogboom en KZA vorm kunnen geven. Wat kunnen de KZA’ers kunnen doen om de kinderen en de stichting te helpen. Tijdens onze KZA meeting op 10 april komt Renée van Zandvoort, directeur van de Stichting Regenboogboom aan alle KZA’ers vertellen en laten zien waarvoor de stichting staat en op welke manieren we hen kunnen helpen. Samen staan we aan het begin van een mooie en hopelijk langdurige samenwerking!