+31 35 543 1000 info@kza.nl

In de vorige blog heb je kennis kunnen maken met wie wij zijn en wat wij doen. Daarnaast heb je kunnen lezen dat wij een traineeship aanbieden. Vandaag vertel ik je meer over hoe ons traineeship eruit ziet en wat je kunt verwachten!

Het is je gelukt, je hebt onze analytische test glansrijk gehaald en je hebt een goed gesprek gehad. De eerste dag van het traineeship staat in het teken van kennis maken met het bedrijf. Nadat je je starterspakket hebt ontvangen krijg je van Chantal en Sylvia uitleg over de administratieve zaken zoals het invoeren van je uren en het bijhouden van je CV. Mark en Mark van het management begeleiden je verder door deze eerste dag heen. Ze vertellen je meer over ons als organisatie en wat de verwachtingen zijn. Kortom; een dag waarbij je alle praktische dingen krijgt te horen en er ook genoeg ruimte is om vragen te stellen.

Nu je een idee hebt van wat je te wachten staat gaan we van start. We beginnen uiteraard bij de basis: wat houdt testen in, waarom doen we het, waarom is het belangrijk en waar maak je te allen tijde gebruik van? Om op de laatste direct antwoord te geven, we maken gebruik van verschillende testmethodieken, waaronder Tmap en ISTQB . Dit zijn methodes die je leert zodat je weet waar je moet beginnen bij elke test. Een aantal dagdelen word je hierin getraind en na afloop maak je een examen zodat je de certificaten in de pocket hebt!

Binnen KZA hebben wij een zeven-tal zogenoemde gildes opgericht: Test automatisering, Security, Agile, BI, Business Attitude, Marketing en TestingTrends. Met de eerste vier krijg je direct al te maken. Zij maken je wegwijs in test automatisering, security, het belang dat privacy gevoelige informatie niet op straat komt te liggen en in agile/scrum. Vooral dat laatste is van belang. Tegenwoordig wordt er bij veel bedrijven met agile/scrum gewerkt. Dit is een manier van werken waarbij je in teamverband in sprints van meestal twee weken werkt naar een bepaald doel. Als er een release moet worden gedaan wordt daar vaak door verschillende personen aan gewerkt: back-end developers, front-end developers en software testers. Om ervoor te zorgen dat iedereen zijn/haar eigen taak op tijd uitvoert wordt er gebruik gemaakt van een scrum bord. Hoe dit werkt hoor je allemaal bij de training!

Zo! Dat was het technische gedeelte! Iets waar we ook veel op hameren is ons K(eep) E(ducating) Y(ourself) traject. Je krijgt uitgebreid trainingen en gesprekken voor het ontwikkelen van je softskills en hoe je het vindt bij KZA. Heb je het naar je zin? Wat gaat er wel goed en wat gaat er niet goed? Waar kunnen we verbeteren? Al dit soort vragen komen aan bod en aan jou de kans om de touwtjes van je ontwikkeling in handen te nemen.

Het Key traject duurt een jaar, maar ook daarna blijf je jezelf middels diverse trainingen ontwikkelen binnen KZA. Je bent immers nooit klaar met leren. Als de vier weken voorbij zijn word je ingezet op een opdracht. Wat je dan kunt verwachten en hoe je eerste jaar eruit gaat zien lees je volgende week!

Ons traineeship start op 1 maart en op 1 augustus, er is nog ruimte! Drinken wij binnenkort een kopje koffie? Stuur me een bericht via Linkedin, mdebruijn@kza.nl of bel me via 06-44185819.