+31 35 543 1000 info@kza.nl

Inmiddels heb je een goed beeld van het traineeship en wat er allemaal bij komt kijken. Heb je de vorige blog gemist? Je vindt de link onderaan de pagina. Maar, hoe ervaren de meeste zo’n traineeship en wat waren hun verwachtingen. Om je daar inzicht in te geven heb ik collega’s gevraagd om ons mee te nemen in hun ervaring. Vandaag neem ik je mee in het verhaal van Chantal en Tycho, zij zitten allebei nog in hun eerste jaar van het traineeship.

Chantal heeft een opleiding gevolgd in Communicatiewetenschappen met een master in Beleid, Communicatie en Organisatie. In het verleden is zij bezig geweest met vraagstukken waar het systeem op stuk liep op te lossen, hier heeft ze veel plezier uit gehaald. Later werkte ze in een organisatie waarbij verschillende programma’s werden gebruikt welke niet met elkaar communiceerde, hier heeft ze een oplossing voor bedacht. Deze ervaring plus dat ze graag in een nuchtere mannenwereld wilde werken bracht haar naar de IT.

In haar woorden: 

Bij het traineeship verwachtte ik een stoomcursus waarbij de focus lag op zo snel mogelijk je certificaten halen. Een stoomcursus was het zeker, natuurlijk moesten de certificaten behaald worden maar de druk hierop was veel minder hoog dan ik had verwacht. Er was een gezellige en ontspannen sfeer, de begeleiding was goed en door het KEY traject waren er voldoende mogelijkheden om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken!

Mijn eerste jaar is nog niet voorbij maar tot nu toe gaat het hartstikke goed. Bij de eerste opdracht wist ik niet zo goed waar ik moest beginnen maar zowel mijn BUM (Business Unit Manager) als de accountmanager van KZA die de opdracht begeleidt gaven aan 100% vertrouwen te hebben in mijn kennis en kunde. Dat heb ik bij eerdere werkgevers nog niet meegemaakt. Het verbaasde mij ook dat ik alles snel op de rit had en eigen had gemaakt. Nog een voordeel was dat ik met een collega tester op deze opdracht zat waardoor ik direct een sparringpartner had.

Ik heb aan het KEY-traject en de intervisie avonden veel steun gehad. Ze zijn een groot deel van de begeleiding. Alsmede mag je altijd een BUM bellen als je het gevoel heb dat je er niet uitkomt. Heel fijn. Ik ervaar het als heel prettig om bij KZA te werken: een informele, prettige sfeer waarbij zelfverbetering en kennisdeling hoog in het vaandel staan.

Tycho komt ook niet uit een IT hoek. Zijn opleiding Bedrijfskunde is een hele andere richting net als zijn minor Marketingcommunicatie. Buiten het hobbyen met HTML sites was er weinig technische kennis aanwezig maar wel de wil om in te stromen in de IT. Na de keus te hebben gemaakt om zich te verdiepen in de rol van trainee projectmanagement (omdat er geen technische kant was) heeft hij zelf gesolliciteerd bij verschillende bedrijven. Tot dat hij door ons werd benaderd..

In zijn woorden: 

Het testvak was voor mij onbekend terrein, maar ik wilde de IT wereld in dus ging ik op gesprek. Eerst een test maken, voordat ik aan het gesprek mocht beginnen. Binnen 2 dagen had ik een test en 2 gesprekken gehad en ging ik met een contractaanbieding weer richting huis. Uiteindelijk heb ik voor KZA gekozen omdat de sfeer in de gesprekken erg goed was en de mensen mij erg aanspraken. Van deze beslissing heb ik geen spijt gehad, KZA is een enorm levendig bedrijf, waar je veel ruimte hebt om je te ontwikkelen en jaarlijks vele leuke events plaatsvinden.

Mijn trainee jaar is nog niet afgelopen maar ik kan wel zeggen dat ik erg gegroeid ben in deze korte tijd! De eerste maand draait met name om het leggen van een theoretische basis met daarbij leuke workshops van collega’s. Zodra je begint op een opdracht ga je jezelf pas echt ontwikkelen binnen het testvak. In de eerste maanden heb je nog regelmatig het KEY-traject wat je met name bewuster maakt van je eigen kwaliteiten en valkuilen zodat je hier van kan leren. Heb je vragen of loop je ergens tegen aan dan staan er altijd collega’s klaar om je te helpen. Ik heb geen moment gehad dat ik met machteloos of hulpeloos voelde!

Ik hoop dat je dankzij deze blog een beeld hebt gekregen van hoe onze medewerkers het traineeship en het werken bij KZA ervaren. Volgende week komt er een follow-up met meer ervaren collega’s die ook ooit zijn gestart met het traineeship maar nu al een tijd bij de KZA familie horen.

Tot volgende week!

De vorige blogs gingen over:

Instromen in de IT en De opbouw van ons traineeship