+31 35 543 1000 info@kza.nl

Security testen

Security testen

Onveilige systemen kunnen uw organisatie vatbaar maken voor vele ICT dreigingen met financiële, reputatie, juridische en/of operationele schade als gevolg. Helaas beschikken niet alle organisaties over de benodigde kennis om te toetsen of bestaande systemen voldoende bestendig zijn tegen het scala aan mogelijke aanvallen. De experts van KZA Security Services kunnen dit onderzoek voor u uitvoeren en in beperkte tijd inzichtelijk maken welke risico’s u loopt en hoe u deze weg kunt nemen.

 

“Weten welke risico’s u loopt”

Een kwetsbaarhedenonderzoek bestaat uit een vulnerabilityscan en een penetratietest. In de vulnerabilityscan wordt onderzocht of uw systemen up-to-date zijn en op de correcte manier zijn geconfigureerd. Ook worden applicaties getest op veel voorkomende problemen zoals de OWASP top 10.

Een penetratietest (ook wel genoemd ‘pentest’ of ‘hacker test’) is een geautoriseerde poging om een beveiligingssysteem te omzeilen of te doorbreken en inzicht te krijgen in de effectiviteit van dat systeem en verbeterpunten te definiëren. In de praktijk betekent dit dat beveiligingsspecialisten met toestemming van de systeemeigenaar proberen systemen te misleiden en informatie te ontrekken of de applicatie ongewenste acties te laten uitvoeren.

Uit het kwetsbaarhedenonderzoek kan een verscheidenheid aan problemen gevonden worden. Sommige problemen zijn simpel op te lossen, maar andere problemen kunnen het gevolg zijn van een bepaalde ontwerpbeslissing, waardoor het oplossen van het probleem complex kan zijn. KZA Security Services kan helpen bij het in kaart brengen van de meest economische oplossing die het risico voldoende afdekt.

Disclaimer © 2017 KZA.nl